måndag 23 januari 2017

En felaktig bild på GUD har börjat formas bland kristna

I vår kärlekslösa värld, där brist på kärlek råder, har en felaktig bild på GUD börjat formas, där man längre inte tror på att Han kan vara arg, skrämmande och farlig.

Men tar vi bort en sida av GUD, tar vi bort en sida av sann kärlek.



Igår började jag och Patrik prata om hur Israel fick möta GUD i Egypten.

vi läste ur 2 Mos 19:9-25 och 20: 18-21 och Nahum.

När GUD kom på berget, skakade hela berget, berget brann och det var ett stort täcke av moln uppe på berget. De hade fått strikta varningar om att inte komma nära berget för att inte de skulle dö. GUD talade så allt folket fick höra Hans röst.


När GUD talar så låter det som en stor härskara som talar. Ett väldigt dån (Dan 10:6)  Människorna bad Mose efter denna skräckinjagande händelse "Snälla, låt inte GUD tala hörbart mer, tala du istället, annars kommer vi att dö!"


Kristna människor känner inte igen gamla testamentets GUD som sin GUD, för de föraktar Gamla testamentet och tror att det är i princip gammalt skräp. Men står inte det att GUD är den samme igår idag och för evigt? GUD ändras aldrig (Mal 3:6) GUD var tvungen att uppenbara denna fruktansvärda sida av sig själv, för att de skulle förstå att Mose var en riktig profet som var nära en levande GUD. På samma sätt kommer i dessa dagar världens människor, snart att få se att vi vandrar med en levande GUD.. För satan har länge nog bedragit världens folk.


När jag och Patrik läste ur bibeln och spekulerade i hur människor som var med om detta regerade, hur de kändes för dom, hur berget såg ut, så kom en närvaro ner i vardagsrummet som fick oss att bäva.


Ja, det står skrivet att pappaGUD lyssnar till de som talar om Honom:


Mal 3:14  Ni har sagt: "Det är meningslöst att tjäna Gud. Vad vinner vi på att hålla hans bud och gå sörjande inför YHWH Sebaot?"

Mal 3:15  Nu prisar vi de högmodiga lyckliga. De som handlar ogudaktigt uppmuntras, de sätter Gud på prov och slipper ändå undan.
Mal 3:16  Men då talade de som fruktar YHWH med varandra, och YHWH gav akt och lyssnade. En minnesbok blev skriven inför honom för dem som fruktar YHWH och ärar hans namn.
Mal 3:17  De skall vara mina, säger YHWH Sebaot, min egendom på den dag då jag utför mitt verk. Jag skall visa medömkan med dem så som en man visar medömkan med sin son som tjänar honom.
Mal 3:18  Då skall ni åter se skillnaden mellan den rättfärdige och den ogudaktige, mellan den som tjänar Gud och den som inte tjänar honom.


Att möte GUD är att möta det största mäktigaste mest skräckinjagande som finns, men samtidigt är det underbart.  I en artikel där Yeshua uppenbarar sig för några som förföljde kristna:

Haroon said he was scared to death but, at the same time, felt peace—an experience that was totally new to him.*
Ett sådant möte har jag fått med YHWH några gånger och det fick vi igår.

Vi är skapade med känslor, för att GUD har känslor:

Vi människor har fått förmågan att kunna känna rädsla, bävan, respekt inte för att andemakter ska kunna skrämma oss, men för att vi ska kunna få del av denna mäktiga sida av GUD för att vi ska förstå hur stor han är, för att vi ska kunna respektera Honom och frukta Honom mer än något annat.

Mat_10:28  Var inte rädda för dem som dödar kroppen men inte kan döda själen. Frukta i stället Honom som kan fördärva både själ och kropp i Gehenna.



Vi människor saknar förståelse över att det finns en ren version av varje känsla,
en sådan som inte är perverterad av mörkret.

Skräck, fruktan rädsla, bävan.. Hur kan de höra ihop med den GUDS bild vi har idag av en pappaGUD som är fullständigt kärleksfull och god? Det är samma som att säga, hur kan min biologiska pappa eller förälder, som älskar mig så mycket, kunna bli arg? Kunna visa sin auktoritet?

Det gör inte en person till en annan bara för att man visar upp en annan känsla. Hjärtat är fortfarande detsamma, kärleksfull och god. Ofta är det just kärleken för någon/något som får oss att känna att vi kan bli riktigt besviken, ledsen arg på något.


När djävulen försöker komma med skräck, fruktan, rädsla, så grundar det sig i en bottenlös hat mot människan. När GUD kommer med skräck, rädsla, fruktan så är det för att visa Hans fantastiska storhet, för att vi ska få en rätt ställning gentemot Honom och för att vi ska bli räddade från det Eviga fördärvet, Helvetet.

När vår själs fiende sänder sådana attacker mot oss, kan vi enkelt stå emot gå emot och jaga bort honom med en ännu större skräck för oss, för att Yeshua bor i oss, och vi kan förlösa blodet och GUDS eld över demonerna i Andevärlden. säga "FÖRSVINN I YESHUA NAMN!"

(Jag vet kristna personer som blivit plågade av skräck, de hade släppt in anden i sig genom att titta mycket på skräck o rysare)

Stå emot djävulen så ska han fly från er. står det i bibeln.

Vi bara var tysta här i vardagsrummet och tog emot, kände den Allsmäktiges närvaro,
Den kom mycket starkt med inte i sin fulla kraft. Då skulle vi flygit ner på golvet i bävan för Honom
och ställt oss på knäna eller lagt oss ner på magen.

En intressant bibelvers i ämnet är också att GUD la ner fruktan och skräck i alla djur för oss människor. (det är inte deras ursprungliga tillstånd gentemot oss) Efter att Noa klivit ur arken med sina söner:

1 Mos 9:2  Fruktan och skräck för er skall komma över alla djur på jorden och alla fåglar under himlen, över allt som krälar på marken och över alla fiskar i havet. De är givna i er hand.


Jag kan erkänna att jag blivit påverkad av den moderna smaklösa, sliskiga GUDS bilden,
där allt är bara god och mys och kärlek, när GUD säger till mig på skarpen " Johanna, du får INTE göra så!" då blir jag sårad i mitt själviska ego och tänker, det där kan väl inte vara min PappaGUD som talar så? Men Han gör det i kärlek, och det är vår brist på kärlek som skadat våra inre till att inte kunna ta emot tillrättavisning på ett sunt sätt.

 2 Kor 13:11  Till slut, bröder, var glada, låt er upprättas och förmanas, var eniga och håll fred. Då skall kärlekens och fridens Gud vara med er.


Om vi tar bort en fruktansvärd GUD, och förminskar Honom. Då blir inte Han längre den Allsmäktige, då är det en kamp mellan Honom och satan. Vilket det inte är!


GUD är över allting, över alla mörkrets välden, sjukdomar smärtor plågor och död. Yeshua hämtade nyckeln till död och helvetet minns du ur bibeln?
Många förstår inte det, men GUD har skapat även mörkret för att tjäna Hans vilja:

Ord 16:4  YHWH har gjort var sak för sitt särskilda syfte, även den ogudaktige för olyckans dag.










Låt oss be en bön:


Fader, vi vill inget annat än att ha del i sanningen,
vi vill inte bli bedragna och fråntagna vår rättighet som ditt barn på något område.
Jag ber Fader att du ska uppenbara för Sveriges kristna ledare om vem du är, fullt ut på alla områden. Uppenbara dig för mig.

Jag ber och tackar för din nåd och kärlek.
Tack för att jag får frukta och bäva för dig på ett sätt som för mig närmare dig, inte längre ifrån Dig.
Du är den enda jag vill frukta.
Lär mig att frukta dig och älska Dig på djupet.


I Yeshua namn Amen.


/ Johanna D








*http://sundayadelajablog.com/jesus-appears-islamic-militants-chasing-christians-dust-storm-asks-persecute/








4 kommentarer:

  1. Tack för ditt inlägg. Det är så viktigt att förstå att Gud verkligen är den Allsmäktige!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Amen Amen!
      Tack för att du läste. <3
      Välkommen åter :)

      Radera
  2. Hej!
    Hittade precis din blogg via fb sidan, kristna bloggare. Jag driver själv en blogg och har precis samma tankesätt som du. Det skapas en felaktig bild av Gud, förkunnelser som kliar människor i öronen och leder människor vilse. Det är dags att gå tillbaka till rötterna, Gud är kärleksfull men han är också en vredesfull Gud som straffar synd. Jesus sa, att om ni älskar mig så håller ni mina bud. Han till och med drog åt dessa ändå mer. Gamla testamentet är lika aktuellt då som nu och kan inte plockas bort ur sammanhanget. Bra skrivet! Gud välsigne dig, syster!
    Kram, Carolina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mitt.i.prick! Precis vad jag också upptäckt, Yeshua var strängare än de 10 budorden. :D
      Tack GODE GUD för nåden.
      Välkommen tillbaka! <3
      Kram

      Radera